Genreviha – mitä, miksi, mitä sitten? Vieraana Veera Kaukoniemi

Miksi joku genre herättää syvää kunnioitusta ja toinen vastenmielisyyttä? Missä ovat genrejen arvostusten juuret, ja mitä merkitystä niillä on? Pitäisikö tai voisiko omaa genrevalikoimaa jotenkin laajentaa? Vieraanani oli Veera Kaukoniemi, ja teemanamme oli genreviha ja sen monet ulottuvuudet. Jotenkin tämä keskustelu johti siihen että lupasin lukea vähintään yhden Twilight-kirjan.

Kiitos Veera vierailusta!

Kuuntele jakso tästä, SoundCloudista, Spotifystä tai iTunesista!

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Genreviha – mitä, miksi, mitä sitten? Vieraana Veera Kaukoniemi

  1. Ihanaa kun käytät sanaa genre oikein. Mua nyppii jatkuvasti, kun kauhuleffapojat/tytöt/henkilöt supistivat genre-sanan omiin tarkoituksiinsa. Nythän esim. Night Visionsin leffat on ”genre-leffoja”. Niin, öö, mikä elokuva sitten muka ei ole jossain genressä? Kysyin elokuvataiteen laitokselta, mikä mahtaisi olla tällaisen mölöilyn syynä, kun ao. ”genre-elokuva”-henkilöt varmaankin (enimmäkseen?) tuntevat kuitenkin sanan genre oikean käytön. Sieltä tuli arvio, että ”genre” on kiertänyt jossain kohtaa ranskasta Amerikanmaalle, jossa ei olla oikein tajuttu ihan vimosen päälle, ja sieltä tämä ”genre-elokuva”-hömppä on kiertänyt ajastaan suomeen. HUOH.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.