Takakansi-podcast 42. Elina Hirvonen – lukeminen levottomina aikoina

Keskustelimme kirjailija ja dokumentaristi Elina Hirvosen kanssa lukemisen merkityksestä levottomina aikoina. Voiko lukeminen edustaa jotain pysyvää alati muuttuvassa maailmassa? Ovatko ”nämä ajat” sen kummempia kuin muutkaan? Mikä on taiteen merkitys ja miten paljon taiteilija voi muiden tulkintaan vaikuttaa? Mikä merkitys on aktivismilla, keskusteluyhteyksien rakentamisella, kirjoittamisella? Näitä ja muita asioita käsittelimme polveilevassa keskustelussa. Iso kiitos Elina vierailusta!

Kuuntele jakso tästä, SoundCloudista, Spotifystä tai iTunesista. Palautteet ja kommentit Telegramilla (tai jollain muulla kanavalla): https://t.me/markosuomi

https://www.wsoy.fi/kirjailija/elina-hirvonen

Kun aika loppuu:
https://www.wsoy.fi/uutiset/elina-hirvosen-vaikuttava-romaani-ihmisen-vastuusta

Punainen myrsky:
http://tulevaisuuspaiva.fi/suuret-haasteet-voivat-myos-yhdistaa/

Kiehumispiste:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/05/dokumenttiprojekti-kiehumispiste

Taustatarina, jonka postasin myös Facebookiin:

”Vuonna 2015 olin lukenut hienon kirjan nimeltä Kun aika loppuu, jonka on kirjoittanut dokumentaristi, kirjailija ja monipuolinen vaikuttaja Elina Hirvonen. Saman vuoden syksynä oli tällainen kansallinen minäkinluen -tempaus, jonka halusin järkätä Hyvinkäälle. Se onnistui, sillä sain apua mm. Teemu Jokelaiselta, joka lisäksi tunsi Elinan ja ehdotti että mitäs jos pyydetään hänet tapahtuman suojelijaksi. Olin tietysti että no huh huh sentään mutta kokeillaan, ja niin siinä vaan kävi että Elina tuli paikalle ja tuli paljon ihmisiä ja tapahtumasta jäi oikein kivat muistot. Niin kivat että se osittain vaikutti siihen että halusin myöhemmin perustaa kulttuuriblogin, kirjapodcastin ja testailla lukubileita ja muuta ”kirjasäätöä” kuten tatuoida kirjan kuvan sydämen päälle. Aikamoista! Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä pari viikkoa sitten sain Takakansi-podcastiin vieraaksi Elinan, ja juttelimme niistä lukuisista projekteista mitä hänellä nyt on menossa, kuten Punainen myrsky -kirjasta, mutta ennen kaikkea siitä mikä merkitys lukemisella on levottomina aikoina. Iso kiitos!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.