Määrätietoinen, innostava ja energinen: Hakasirkus 30v Special Gaala

Olin tänään (22.4.2017) ilokseni katsomassa Hakasirkuksen 30v Special Gaalaa Studio Donnerissa Hyvinkäällä. Tunnelmat nyt: haluan mennä treenaamaan sirkusta!

Itse asiassa on tarkoitus mennäkin. Tapasin muutama viikko ihan muissa yhteyksissä erään aikuisryhmässä treenaavan henkilön, ja juttelin myös toisaalla Tireh-Tööri -kaksikon toisen osapuolen eli Mirja Tuomen kanssa aikuisryhmästä. Ja kuten sirkuksen henkeen kuuluu, sain kutsun tutustua treeneihin heti ensi viikolla. Odotan jo innolla!

Mutta takaisin Gaalaan. Eturivin paikalta oli vaikuttavaa seurata iloisen mutta määrätietoisen asenteen värittämää tekemistä. Kaikesta välittyi lämmin yhteishenki, tekemisen ilo ja halu tehdä hyvin, itseironiaa (aikuisryhmän osalta ainakin) unohtamatta. Studio Donner on aika pieni ja intiimi paikka ja mietin etukäteen että miten se mahtaa toimia mutta itse asiassa tosi hyvin, sillä kun on noin lähellä, pääsee seuraamaan esiintyjien ilmeitä tarkemmin.

View this post on Instagram

#hakasirkus30v #hakasirkus

A post shared by Iso Mieli (@isomieli) on

Veera Peltokangas – vaikuttava varjo toi lisäsyvyyttä muutenkin hienoon kangas-akrobatiaesitykseen.

En muuten aio käydä mitenkään arvostelumielessä esityksiä läpi, sillä pidän tärkeämpänä sitä mitä tuntemuksia kaikki herätti kokonaisuutena. En yhtään ihmettele että Hakasirkuksen pitkäjänteinen tekeminen ja selvästikin hyvä yhteishenki on saanut monet lähtemään opiskelemaan alaa ja tekemään sitä ammattimaisesti. Kuten Mikko Rinnevuorikin blogissaan kertoi (vai oliko se super-setsin vierailupodcastissa, en muista), hyvä fiilis ja tekemisen ilo ovat todella tärkeitä tekijöitä taidon oppimisessa.

View this post on Instagram

Ramona Reinvall #hakasirkus30v #hakasirkus

A post shared by Iso Mieli (@isomieli) on

Ramona Reinvall – tiukka ilme ja vahva tunnelma vetivät hiljaiseksi, vaikuttavan taidon lisäksi siis.

Ja jotta voi esittää ja ilmaista monipuolisesti, täytyy taidon olla niin hyvällä tasolla että on ikäänkuin kaistanleveyttä keskittyä muuhunkin kuin itse ”temppuun”. Tästä puhuimme tällä viikolla Cirkon tuottaja Jarkko Lehmuksen kanssa (siitä lisää myöhemmin toisessa jutussa). Ei ole tarkoitus pelkästään pudotella nimiä vaan ihastella sitä miten tähän mennessä näkemäni perusteella sekä Hakasirkus että Circus Helsinki (kokemieni muutamien treenien perusteella) ja varmastikin monet muut sirkustoimijat tuottavat iloisia ja taitavia taiteilijoita tähän yhteiskuntaan toimimaan. Kuinka hienoa se onkaan!

Lida Kuusisto – kuutio sai pyöriessään aikaan illuusion siitä että taiteilija pysyy täysin paikallaan ja että kuutio olisi vaihtanut suuntaan.

Tätä (ylempänä mainittua tekemisen ilon tunnelmaa) ei voi mielestäni tarpeeksi korostaa. Positiivinen, iloinen, kaikille avoin ja silti kunnianhimoinen tekemisen meininki on sitä, mitä tämä maa ja ihmiset mielestäni nimenomaan kaipaavat. Ei rääkkäystä ja yksinäistä suohiihtoa, ei kehon kurittamista ja kudoksen polttamista vaan kivaa, rentoa, taitavaa, innostavaa ja monipuolista itseilmaisua kaikille ihmisille. Sitä sirkus mielestäni parhaimmillaan on ja sitä pääsin tänään todistamaan Hakasirkuksen 30v Special Gaalassa.

Paljon onnea Hakasirkus!

Lisää Hakasirkuksesta sekä kuvia ja videoita virallisten kanavien kautta:

https://www.instagram.com/hakasirkus_official/

http://www.hakasirkus.fi/

https://www.youtube.com/channel/UC0csy8LMnEJRl1ce5Om1jKg

https://www.facebook.com/hakasirkus/?fref=ts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.