Ruumis ja mieli – miten fyysisyys liittyy kulttuuriin?

Otsikon kysymystä on tarkoitus avata muutaman tarinan kautta tällä sivustolla loka-marraskuun aikana. Lisäksi kiinnostavat nämä kysymykset: Onko fyysinen kulttuuri jotenkin erilaista kuin henkinen? Onko mikään sellainen kulttuuria, joka pistää hikoilemaan? Onko urheilulla mitään tekemistä kulttuurin kanssa? Minkälaista on käyttää ja muokata kehoa?

Mitä mieltä sinä olet? Onko tärkeää erotella asioita fyysiseen ja henkiseen vai onko se vanhanaikaista dinosaurusajan jaottelua? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

img_0346

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ruumis ja mieli – miten fyysisyys liittyy kulttuuriin?

  1. Onko mikään sellainen kulttuuria, joka pistää hikoilemaan? Näin Circoperan esityksen, joka yhdistää sirkuksen ”fyysisyyden” ja oopperan ”henkisyyden” ja täytyy sanoa, että vaikuttavin anti oli kaikki se, joka pisti hikoilemaan. Nainen roikkuu tukasta yläilmoissa (vaatii muuten niskalihaksia!), mies pyörii vimmatusti kuolemanpyörässä ja toinen tekee voltteja jumppapallon kanssa. Tässä Oopperan ”kulttuuritapahtumassa” jos jossain sekoittui suloisesti ns. taide, viihde ja urheilu. Ja hyvä niin. Termit ovat termejä ja jokainen voi itse päättää, mikä on kulttuuria. Joku haluaa lokeroida, toinen ei. Mulle se on sitä, joka jättää jonkinlaisen muistijäljen ja tunnekokemuksen. Sellainen voi olla vaikka aamu-uinti Stadikalla kun menoa tahdittaa joku hyvä biisi, tilanteen mukaan vaikka ooppera-aaria. Rruumiinkulttuuria ja mielenkulttuuria, ihan sama!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.